EU4Business: 10 milijuna eura bespovratnih sredstava za podršku ekonomskom rastu i zapošljavanju u BiH

Projekt Europske unije EU4Business kreće s objavom javnih Poziva za dostavljanje prijedloga projekata koji će podržati razvoj konkurentnosti i inovacija u izvozno orijentiranim sektorima, turizmu, poljoprivredi i poduzetništvu u BiH.Ukupno 10 miliona eura bespovratnih sredstava namijenjeno je mikro, malim i srednjim firmama za stvaranje novih radnih mjesta i jačanje ekonomskog rasta. Izravni korisnici su fpoduzeća, farmeri i poduzetnici, s posebnim osvrtom na mlade, žene i ugrožene grupe.

Nekoliko javnih Poziva za dostavljanje prijedloga projekata bit će objavljeni jedan za drugim u nizu u 2019. godini. Tada će biti predstavljeni i uvjeti za učešće u ovim pozivima.

Osim bespovratnih sredstava, projekt pruža podršku i razvoju kapaciteta relevantnih partnerskih institucija i korisnika projekata koje financira EU.

EU4Business projekt vrijedan je 16,1 milijuna eura, a zajednički ga financiraju Europska unija (15 milijuna eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 milijuna eura). Projekt zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, u razdoblju od travnja 2018. godine do ožujka 2022. godine.

Više pojedinosti možete doznati OVDJE.


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Republika

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna