Pola milijuna prosvjednika na ulicama Londona: Ne Brexitu

Ulice Londona u subotu su ispunile oko pola milijuna prosvjednika koji traže još jedan referendum o izlasku Velike Britanije iz Europske unije.Brojni Britanci ne žele da im 29. ožujka bude zadnji dan u Europskoj uniji. Stoga su danas izašli na ulice u nadi da će ih vlasti čuti i organizirati još jedan referendum koji bi eventualno pokazao drugačiji stav od onog kada su glasali prije dvije godine.

Organizatori kažu da se prosvjedu odazvalo 670.000 ljudi, a Scotland Yard kaže da je teško procijeniti o kojem se broju prosvjednika radi. U isto je vrijeme održan i proBrexit prosvjed kojeg je organizirao britanski zastupnik u Europskom parlamentu Nigel Farage.

Prosvjed za novi referendum je podržao i gradonačelnik Londona Sadiq Khan.

"Ova nas vlada vodi prema lošem Brexitu ili nečemu još gorem – izlasku bez dogovora. Ove su opcije milijun milja daleko od onoga što je obećavano da će Brexit biti. Vlada nema mandat da bi se kockala s našom budućnosti. Hoćemo li samo stajati i dopustiti im to? Vlada riskira živote naše djece bez toga da dopuste ljudima da kažu svoju konačnu odluku", kazao je Khan s govornice.

Prosvjed su podržali i brojni slavni Britanci kojima također Brexit nije mio te traže još jedan posljednji referendum prije konačnog raskida Velike Britanije s Europskom unijom.

Premijerka Theresa May već je u prethodnim govorima isključila oragniziranje novog referenduma o Brexitu.

 

(Izvor: Dnevnik.hr)

Komentari:

 

No comment.

Neutralnost

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna