Poziv za apliciranje za EU program za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu 2018

Europska komisija i British Council objavljuju poziv za prijavu za “Program Europske unije za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu”- III krug (YPS 2018), koji realizira dvije obuke u akademskim institucijama Europske unije, uz regionalnu komponentu za karijerne državne službenike na početku karijere iz Šestorke Zapadnog Balkana (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija, Kosovo, Srbija i Albanija).Prijave su otvorene do 13. rujna 2018. do 18:00 sati.

Na kraju procesa selekcije, uspješnim kandidatima će biti ponuđena mogućnost pohađanja dvije intenzivne obuke (koje će trajati po dva tjedna) pod nazivom “Executive Certificate in Management and Public Policy” na Pariškom institutu političkih znanost (Sciences Po) i na College Europe u Bridgu (Belgija), kao i sudjelovanje na dvomjesečnom Regionalnom programu razmjene u cilju promoviranja regionalne suradnje kao elementa integracijskog procesa Europske unije na razini državne službe.

Ovaj program Europske unije, čiji je radni jezik isključivo engleski, će ponuditi mjesta za 30 učesnika, pet iz svake zemlje regiona (broj dodijeljenih grantova također može biti i manji, u ovisnosti od prikladnosti kandidata).

Ovaj poziv je otvoren za državne službenike iz redova srednjeg upravljačkog kadra koji imaju između dvije i pet godina radnog iskustva u javnoj upravi, su uključeni u izradu politika i strateškog planiranja u uredima premijera, Ministarstvu financija, strateškim odjelima Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva europskih integracija/Direkcija Vlade/Organa europskih integracija, kao i državni službenici iz drugih ministarstava izravno uključeni u proces europskih integracija (kako je navedeno u cjelokupnoj prethodnoj obavijesti i detaljno navedeno u Poslovniku o radu koji će biti objavljeni na stranici programa 28. rujna 2017.)

OVDJE PREUZMITE TEKST POZIVA

OVDJE SE PRIJAVITE

 

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Glasajte zbog nas

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna