Inzko: Prioritet izborni zakon, vladavina prava i zapošljavanje mladih

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, prilikom posjete Europskom parlamentu u Bruxellesu, a u razgovorima na inicijativu 'grupe prijatelja iz BiH', naglasio je da snažno opredjeljenje Europske unije (EU) za europsku perspektivu ove regije, koje se pokazuje kroz Strategiju proširenja za zapadni Balkan i dostavljanje odgovora vlasti BiH na Upitnik EU, predstavljaju pozitivan korak.Inzko je pozvan da predstvi svoje stavove i sudjeluje u razmjeni mišljenja o procesu proširenja EU na zapadni Balkan, s posebnim naglaskom na kandidaturu BiH u kontekstu sveobuhvatne Strategije za Balkan. Inzko je također prezentirao svoje stavove o pitanjima koja bi mogla utjecati na provođenje reformi u BiH.

"Rješavanje postojećih nesuglasica o načinu izmjene Izbornog zakona je trenutno prioritetno pitanje koje bh. vlasti moraju rješavati uz pitanja kao što su jačanje vladavine prava, što znači da nitko ne može biti iznad zakona", podvukao je visoki predstavnik. Za pitanje iseljavanja stanovništva, ukoliko se ne bude sustavno rješavalo, kazao je da će imati negativan utjecaj na budućnost BiH.

"BiH su potrebne učinkovite i hitne mjere za osiguranje zapošljavanja i inicijative za socijalno-ekonomski razvoj, što bi omogućilo mladim ljudima u BiH ostvarivanje svoga potencijala u domovini, umjesto da odlaze u inozemstvo", kazao je Inzko./Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna