USAID pokreće trogodišnji Program za pomoć medijima na Balkanu vrijedan 7 milijuna dolara

Svečanost na kojoj će Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) predstaviti zajednički Program za pomoć medijima na Balkanu, čiji će fokus biti na razvoj online medija u BiH, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji, bit će održana sutra u Sarajevu.Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Maureen Cormack održat će govor o vitalnom značaju slobode tiska i aktualne podrške vlade SAD-a za razvoj medija u BiH i zemaljam u okruženju.

Svečanosti će nazočiti predstavnici svih relevantnih medija iz pet zemalja koje Program pokriva, kao i uposlenici USAID-ovog projekta iz zemalja regije.

USAID će u pet zemalja Balkana implementirati ovaj trogodišnji program, vrijedan sedam milijuna dolara, kroz američke organizacije FHI 360 i Internews.

Program će omogućiti da medijski praktičari u BiH, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji postanu konkurentniji na lokalnom i regionalnom tržištu te ojačaju održivost neovisnog medijskog sektora diljem regije.

Ovaj Program će to omogućavati time što će medijskim kućama i partnerima osigurati značajnije i stabilnije resurse kako bi postali održivi, angažirali širu publiku, proširili svoj domet u regiji i potakli jača partnerstva s ciljem unaprijeđenja rješenja o pitanju zajedničkih izazova, posebno u digitalnom prostoru, priopćeno je iz USAID-a.


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna