Komesar Hahn u BiH: Konkretni rezultati su jedini put naprijed

Komesar za europsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju, Johannes Hahn, jučer se u Sarajevu susreo s ključnim političkim predstavnicima u BiH kako bi ponovno istaknuo posvećenost posvećenost Europske unije pružanju podrške zemlji na njenom putu ka EU, i razgovarao o provedbi nužnih reformi i mjera.Uoči ove važne posjete, komesar Hahn istaknuo je “jedini način za napredovanje u procesu EU integracija postizanje konkretnih rezultata u provedbi reformi. To uključuje i mjere predviđene Reformskom agendom, otvaranje novih radnih mjesta, ojačavanje vladavine prava, te unaprijeđenje kvaliteta i učinkovitosti javne uprave.”

Komesar Hahn se susreo sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, članovima Predsjedništva Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, kao i predstavnicima svih glavnih političkih stranaka koje su potpisale Izjavu o opredjeljenosti zajedničkom radu u procesu EU integracija u veljači 2015. godine.

Komesar je također otvorio novu zgradu Tužiteljstva BiH u Sarajevu, koja je izgrađena uz financijsku podršku EU. Ovo je dio financijske podrške EU u iznosu preko 50 milijuna eura namjenjenom sektoru pravde u BiH u proteklih 15 godina.

“Otvaranje ove zgrade izraz je stalnim nastojanjima EU da unaprijedi pravosuđe u cijeloj BiH, tako da se osiguraju adekvatne usluge za sve građane Bosne i Hercegovine i to putem zaštite njihovih prava, a posebno u zastupanju onih najranjivijih. Vladavine prava je u srcu pristupnog procesa Europske unije. Stoga kredibilitet zahtjeva za članstvo većinom ovisi o postojanju neovisnog, odgovornog, profesionalnog i učinkovitog pravosuđa,” rekao je komesar Hahn na svečanosti otvaranja.

Tijekom različitih sastanaka, komesar Hahn razgovarao je s političkim liderima o brojnim hitnim pitanjima za europski put zemlje, uključujući dostavljanje odgovora na Upitnik, postizanje dogovora u vezi sa strategijama na razini cijele zemlje, kao i potrebi za usvajanjem seta zakona o akcizama.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Glasajte zbog nas

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna