40 milijuna eura za europske projekte suradnje

Europska komisija je objavila poziv za dostavljanje prijedloga za projekte podrške za europske projekte suradnje u 2018. godini, u sklopu potprograma "Kultura kreativne Europe".

 

 

Glavni ciljevi podrške za europske projekte suradnje su:

 

- jačanje kapaciteta europskih kulturnih i kreativnih sektora za prekogranično i međunarodno djelovanje, te promocija međudržavne razmjene kulturnih i kreativnih djela;

- doprinos razvoju publike njezinim uključivanjem kroz nove i inovativne načine, te poboljšanje pristupa kulturnim i kreativnim djelima u Uniji i izvan nje, a s posebnim fokusom na djecu, mlade, osobe s invaliditetom i nedovoljno zastupljene skupine;

- unapređenje inovativnosti i kreativnosti u području kulture, primjerice putem testiranja novih poslovnih modela i promoviranja korištenja inovativnih pristupa u drugim sektorima.

 

U skladu sa navedenim ciljevima, prioriteti podrške za europske projekte suradnje uključuju promoviranje prekograničnog kretanja umjetnika i stručnjaka i razvoj publike, kao načina poboljšanja pristupa europskim kulturnim i kreativnim djelima i kulturnoj baštini, te unaprijeđenja međukulturnog dijaloga.

 

Ukupni proračun ovoga poziva za prijedloge procjenjuje se na 40 milijuna eura. Prihvatljivi projekti mogu trajati najviše 48 mjeseci.

Cjelovit tekst smjernica i obrasci za prijavu su dostupni na web adresi:

https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/funding/support-european-cooperation-projects-2018_en

 

Za sve dodatne informacije obratite se svom desku Kreativne Europe:

https://ec.europa.eu/programmes/creative-europe/contact_en

 

Rok za podnošenje prijedloga: 18.01.2018. u podne.

Komentari:

No comment.

Bijednici

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna