Wigemark: EU ima strpljenja radi građana BiH, a ne političara

Specijalni predstavnik EU u BiH i šef Izaslanstva EU, ambasador Lars-Gunnar Wigemark tijekom posjeta Goraždu gdje je s gradonačelnikom Muhamedom Ramovićem razgovarao i o aktualnoj situaciji te poboljšanju poslovne klime, kazao je da "radi građana BiH treba imati strpljenja".Odgovarajući na pitanje do kada će EU imati strpljenja za bosanske političare koji skoro svakodnevno prave zapreke na putu BiH u EU, Wigemark je kazao da "radi građana BiH treba imati strpljenja".

"Mislim da trebamo nastaviti pokazivati strpljenje iako smo nekada suočeni s nezainteresiranošću. Međutim, sve što radimo, ne radimo radi političara u ovoj zemlji, u konačnici to su dužnosnici koje su izabrali građani ove zemlje. Ono što radimo, radimo radi građana, tako da upravo radi njih trebamo imati i više strpljenja", kazao je Wigemark.

On je danas posjetio pogone tvtke Prevent, a u popodnevnim satima planirani su susreti s članovima poslovne zajednice u Biznis centru, posjeta Udruženju "Kuća Seka" te susret s članovima Pozorišta mladih u Goraždu.

"Vidimo da imate dinamičnu privredu i radna mjesta koja se otvaraju. Ja ću podsjetiti da smo prije dvije i pol godine mi iz EU zajedno s domaćim vlastima usuglasili da bi upravo radna mjesta i ekonomija trebali biti prioritet", kazao je Wigemark, ističući da je susret s gradonačelnikom i predstavnicima Gradskog vijeća, a potom i poslovne zajednice te s mladima upriličen s ciljem da se iz prve ruke čuje kako je Goražde postiglo  da bude uspješanim primjerom.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

"Herceg-Bosno u srcu te nosim"

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna