BILE PROMJENE IZBORNOG ZAKONA ILI NE Moore: Odgađanje izbora ne dolazi u obzir

Odgađanje izbora ne dolazi u obzir, izjavio je za TV1 šef Misije OESS-a u BiH Jonathan Moore, komentirajući pitanje izmjena Izbornog zakona u BiH.Moore je napomenuo da je Misija OESS-a bila sponzor radne grupe koja se bavila reformom izbornog zakonodavstva. "Nažalost, oni nisu postigli sporazum o svim otvorenim pitanjima", podsjetio je on.
Napomenuo je također da OESS, te Vijeće Europe imaju određene preporuke u tom kontekstu, ali i da postoje nove sudske odluke po tom pitanju.

"Vrlo je važno ispraviti sve te probleme u Izbornom zakonu, jer BiH ima još godinu i pol do izbora", podsjetio je on.

Prokomentirao je i teze o mogućem neodržavanju izbora 2018. godine, a kojima su već pričali predsjednici SDA i HDZ-a BiH.

"Čuo sam čudne riječi da neće biti izbora, kao i da se neće poštovati izborni rezultati. Odgađanje izbora ne dolazi u obzir. Izbori će biti održani u listopadu 2018. godine na županijskoj, entitetskoj i državnoj razini. To je obvezno. Što se tiče načina i rezultata, bilo bi daleko bolje u skladu s nekim novim, popravljenim Izbornim zakonom. No, to je nadležnost domaćih političkih stranaka. Oni moraju postići dogovor", izjavio je Moore za TV1.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

"Herceg-Bosno u srcu te nosim"

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna