Mogherini s Crnadkom: BiH iznimno napredovala na putu ka EU

Visoka predstavnica za vanjsku i sigurnosnu politiku/potpredsjednica Europske komisije Federica Mogherini se sastala s ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igorom Crnadkom.Razgovarali su o iznimnom napretku koji je zemlja napravila na putu EU integracija u proteklih godinu dana, tijekom kojih je aplicirala za članstvo u EU, te sada odgovara na Upitnik. Također su razgovarali o tekućim reformskim naporima: Europska unija će podržavati zemlju u ovom procesu, koji je od ključne važnosti za odgovaranje na ekonomske i društvene izazove, kao i u područjia vladavine prava i javne uprave.

Uspjeh u ovim reformama može donijeti bitne koristi za građane i pomoći da se dalje razvija EU perspektiva Bosne i Hercegovina kao jedinstvene, ujedinjene i suverene zemlje.

Naposljetku, visoka predstavnica i ministar su razgovarali o važnosti promoviranja regionalne suradnje. Također su ponovili svoje opredjeljenje da nastave suradnju u područjima sigurnosti, protuterorizma i borbe protiv radikalizacije. /Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

"Herceg-Bosno u srcu te nosim"

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna