Inzko o vrijeđanju i prijetnjama: Mladež SNSD-a prijeti smrću meni i mom sinu

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko je tijekom gostovanja na N1 televiziji ispričao kako je dobivao prijetnje smrću.Inzko je komentirao i izjave predsjednika RS-a Milorada Dodika koji ga je nazivao pogrdnim imenima, poput “izmišljene političke figure”, dok je austrijski veleposlanik u BiH Martin Pammer prošao još i gore jer ga je Dodik nazvao “smotanim ambasadorom”, nakon čega mu je Pammer uzvratio i nazvao ga “uličarom”.

O tome zašto on nije uzvratio na ružne komentare, Inzko je kazao: “Ja nisam rekao da je uličar, niti sam rekao da je kriminalac. On je rekao da sam ja kriminalac, onda je rekao da sam politička prostitutka. Od njegove stranke sam dobio 5000 karata s porukom ‘Inzko idi kući’ i to su bile karte omladine SNSD-a, a 20 njih je sadržavalo prijetnje smrću, što sam prijavio državnom Tužiteljstvu“, naveo je visoki predstavnik prema čijim je riječima jedna prijetnja bila čak upućena i njegovu sinu.

“Ali mislim da je Krleža o tome dosta rekao – da takve izjave više govore o onome tko ih je izrekao“, rekao je Inzko za N1 te ispričao što je pisalo na kartama.

“Tamo su bile takve formulacije, na primjer ‘Gavrilo Princip će se vratiti’, ’28. lipnja moraš paziti’ itd. Jako je ružno sve to, i kakve veze ima moj sin sa svime? Neke prijetnje su bile formulirane na njemačkom jeziku da znaju gdje mi živimo u Austriji“, kazao je, među ostalim, Inzko./Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

"Herceg-Bosno u srcu te nosim"

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna