Završna konferencija projekta Balkans’ Memory

Završna konferencija projekta Balkans’ Memory držat će se 19. studenog 2014 u Sarajevu. Obilježavajući tri godine rada, razmjene znanja i prakse, projekat podržava ambicioznu politiku očuvanja, digitalizacije i poboljšanja audiovizualne baštine na Balkanu.Konferencija će okupiti stručnjake sa televizije, filma, nacionalnih arhiva iz Albanije, bivše jugoslovenske republike Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Srbije i zemalja okruženja.

Ovom prilikom, dužnosnici će predstaviti izvještaj o rezultatima rada iz protekle tri godine i obraditi će tri glavne teme: obuka i umrežavanje, prikupljanje i udruživanje sredstava i mogućnosti financiranja načina očuvanja, digitalizacije i promocije audiovizualne baštine zemalja jugoistočne Evrope .

Manifestaciju koja će se održati u Hotelu Europa u Sarajevu, organizuje BHRT, Kinoteka Bosne i Hercegovine i Francuski nacionalni audiovizuelni institut (INA), u suradnji sa partnerskim organizacijama projekta.

Balkans’ Memory je projekat koji financira Europska unija, na čelu sa Francuskim nacionalnim audiovizuelnim institutom (INA), putem njegovog stručnog centra Ina EXPERT u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Kinotekom Albanije i COPEAM-om (Stalna konferencija mediteranskih audiovizualnih operatora).
/republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Lijepe li budućnosti!

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna