Inzko: Izbori u listopadu i bez Sejdića i Fincija

Listopadskih izbora će biti i ukoliko se ne promijeni izborni zakon BiH, odnosno, ne osigura primjena presude 'Sejdić-Finci', kazao je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko u gostovanju u Dnevniku FTV-a.Inzko je potvrdio da će, ukoliko se i petu godinu zaredom, ne bude primjenila presuda europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu u slučaju 'Sejdić-Fici', odnosno, izmijenio Izborni zakon BiH, to biti "velika mrlja za BiH". Visoki predstavnik je kazao kako će ponovno bez svojih građanskih prava ostati, "ružno nazvani 'ostali gražani BiH", no da je to "bolje nego da ih ostane 4 milijuna".

Ovim stavom, visoki predstavnik u BiH je potvrdio da izmjena izbornog zakona nije uvjet za održavanje listopadskih izbora u BiH.

Ovakav stav zasigurno ne ide "na ruku" pojedinim liderima koji su, manje-više, blokadom reforme izbornog zakona, željeli izbjeći održavanje listopadskih izbora.

Na žalost, opći izbori po nereformiranom zakonu svakako će biti dodatno srozavanje kredibiliteta i ugleda bh političara u međunarodnim krugovima.

(V.S./republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

Lijepe li budućnosti!

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna