JOŠ JEDAN PORAZ BiH Otkazan sastanak Privremenog Pododbora za inovacije, informacijsko društvo, socijalnu politiku i javno zdravstvo

Izaslanstvo EU-a u BiH izvjestilo je o otkazivanju Privremenog Pododbora za inovacije, informacijsko društvo, socijalnu politiku i javno zdravstvo u okviru 6. ciklusa.
Sastanak privremenog Pododbora za inovacije, informacijsko društvo, socijalnu politiku i javno zdravstvo, zakazanog za 27. i 28. studenog u Mostaru, otkazan je od strane Europske komisije, zbog nesposobnosti vlasti u BiH da postignu zajedničko stajalište o temama o kojima se trebalo raspravljati, priopćeno je iz Izaslanstva EU-a u BiH.

Iz istog razloga, u lipnju je otkazano održavanje ovog Pododbora, što je već tada bilo bez presedana, kako je istaknuto u Izvješću o napretku objavljenom 16. listopada.

Sastanci Pododbora, koji su ustanovljeni u okviru Privremenog sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, imaju za cilj da posluže kao dijalog između BiH i Europske komisije kako bi se BiH približila standardima i politikama EU u različitim područjima.

Zbog toga, aktivno sudjelovanje BiH na takvim sastancima najbolja ilustracija da je zemlja predana procesu integracije u EU.

Kako se izvješćuje, Europska komisija žali što je BiH i što su njeni građani izgubili još jednu priliku da iskoriste ovaj sastanak u kojem je, između ostalog, trebao biti predstavljen određeni broj novih EU programa iz područja nauke, istraživanja, obrazovanja, programa za mlade, medije i kulturu kojima bi se omogućilo sudjelovanje različitih sudionika i građana, a za razdoblje 2014 – 2020. godine.

Ovakav razvoj naglašava još jednom, hitnu potrebu za uspostavu funkcionalnog mehanizma koordinacije procesa EU integracija unutar BiH, a kao pretpostavka za EU integracije, zaključuje se.

/republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna