Eksplozija na kripto tržištu – cijena bitcoina lansirana u nebo

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Svojom izjavom prošlog petka, Jinping je utjecao na rast cijene bitcoina i lansirao ga u nebo.

Esencijalna važnost blockchaina

Kineski predsjednik Xi Jinping istaknuo je važnost blockchaina u omogućavanju neovisnih inovacija u core tehnologijama, pozvavši pritom cijelu naciju da poveća napore i aktivnosti potrebne za ubrzavanje razvoja blockchain tehnologije u industriji.

– Važno je ojačati bazična istraživanja te unaprijediti vlastite inovacijske kapacitete kako bi Kina preuzela vodeću ulogu u teorijskim studijama, osigurala visoko mjesto u inovacijama i razvila novu prednost u industriji, naglasio je Xi Jinping.

Pojasnivši kako je potrebno poraditi na gospodarskoj infrastrukturi kojom će se omogućiti te uspostaviti integracija između blockchaina i ostalih novih top tehnologija, poput umjetne inteligencije (AI), velikih baza podataka (BD), interneta stvari (IoT) i sl.

– Blockchain tehnologija mora se više i bolje iskoristiti kako bi se olakšala međusobna povezanost gradova na područjima kao što su informacije, kapital, talenti i financijske usluge, rekao je kineski predsjednik Xi Jinping u petak, 25. listopada tijekom 18. zasjedanja Političkog biroa Središnjeg odbora Komunističke partije Kine, ističući važnost blockchaina i njegovu ulogu u novim tehnološkim inovacijama te industrijskoj, gospodarskoj pa i društvenoj transformaciji.

(Izvor: Lider/Fima Plus)

Share.

Leave A Reply