Ekonomija, zaposlenost i cjelokupan život trpi kako bi se očuvao zdravstveni sustav, ali treba više inspektora za nadzor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Krizni stožerFederalnog ministarstva zdravstva odlučio je na današnjoj sjednici da se sve dosadašnje mjere produžavaju za 14 dana, što ne znači da neće biti korekcija ako bude potrebe. Na konferenciji za medije istaknuto je da bi “ponovno zatvaranje u pitanje dovelo preživljavanje”.

Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez i član Kriznog stožera ministarstva zdravstva, rekao je da su “trenutne mjere učinkovite i kvalitetne te da u velikoj mjeri ograničavaju život i ekonomiju”, kao i da bi “restriktivnije bile pogubne”.

“Ako bi došlo do zatvaranja koje smo imali, došlo bi u pitanje preživljavanje i kako živjeti uopće. Ne vjerujemo da ćemo ih više uvoditi, jer to izgleda neće biti praksa nijedne zemlje u Europi i svijetu. Zbog toga pokušavamo zajednički napraviti front da svi uložimo napore i ispoštujemo ove preporuke, jer će one biti garancija da će ekonomija moći raditi makar u ovom obimu. Nepoštivanje mjera će dovoditi do velikog broja zaraženih ljudi, ispaštat će nam proizvodni pogoni i mnogi sektori, svakim danom će biti teže. Ovo nije pitanje samo zdravstva, ovo je pitanje zajedničkog djelovanja”, rekao je Čerkez.

Naveo je da se očekuje jači angažman policije i inspekcija na terenu, a taj posao je nadzor nad implementacijom donesenih mjera.

Nijaz Uzunović, glavni federalni sanitarni inspektor, rekao je da je “najveći problem FUIZP-a nedovoljan broj ljudi koji bi vršili nadzor”.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.