Drlje: Zašto Bojana Bogdanovića nema među nagrađenim sportašima Mostara?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ne stišavaju se reakcije na rezultate izbora najuspješnijih sportaša Grada Mostara za 2019. godinu. Nakon što je najtrofejniji mostarski skakač Lorens Listo kritizirao organizatore – Sportski savez Grada Mostara i ocjenjivački jer nije bio ni pozvan niti nominiran na jednu od nagrada, kritike prema šestočlanom ocjenjivačkom sudu uputio je i Dalibor Drlje nekadašnji novinar i dugogodišnji sportski djelatnik i savjetnik ministra MUP-a HNŽ-a.

On se osvrnuo i na propust ocjenjivačkog suda jer se, kako je kazao, maćehinski ponio prema Bojanu Bogdanoviću, mostarskoj NBA zvijezdi, za koju nije bilo mjesta među mostarskim, sportskim laureatima.

“Želim uputiti velike zamjerke prije svega žiriju, što se ponovno maćehinski ponio prema Bojanu Bogdanoviću, mostarskoj NBA zvijezdi. Mostar nikad, unatoč brojnim vrhunskim zvijezdama, nije imao sportaša na toj razini. Bojan je najplaćeniji hrvatski sportaš, koji igra vrhunsku sezonu u Utah Jazzu i bio je u najužoj konkurenciji za All star momčad. Razumijem kriterije prema kojima se bira sportaš grada; nagrade, priznanja i slično, ali moglo se pronaći načina i dati Bojanu neko posebno priznanje za izvrsnost i za doprinos Mostaru. Ali, nije bilo sluha. Iz kojih razloga, zaista mi nije jasno. Bojan je to zbilja zaslužio”, zaključuje Drlje u svom osvrtu.

No, on je ipak pohvalio mostarsku sportsku manifestaciju i Sportski savez Grada Mostara i to kao ustanovu koja zajednički sjajno funkcionira.

“Svi osvajači su definitivno zaslužili nagrade. I svima im, od srca čestitam. Kao, i onima koji su bili u konkurenciji, koja je bila iznimno teška.Ovime je, još jednom dokazano kako je Mostar kolijevka sporta, unatoč katastrofalnim uvjetima za rad, nedoatatku dvorane, adekvatnog bazena i slično”, komentira Drlje.

Podsjetimo, svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša, sportskih kolektiva, kao i sportskih radnika Grada Mostara za 2019.godinu, te dodjela posebnih priznanja za vrhunske sportske rezultate i nagrada za životno djelo, održana je u četvrtak, 30. siječnja.

Cjelokupan popis najuspješnijih Mostaraca iz svijeta sporta za 2019. možete pročitati OVDJE

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.