Dritan Abazović: Izetbegović je 2016. godine došao Bošnjake uvjeravati da trebaju s Milom! Nitko se ne treba miješati u unutarnja pitanja

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dritan Abazović, predsjednik Građanskog pokreta URA i lider koalicije ‘Crno na bijelo’ u Crnoj Gori Dritan Abazović, koalicije koja je dio pobjedničke oporbene koalicije ‘Za budućnost Crne Gore’, gostovao je na Face TV kod Senada Hadžifejzovića.

Abazović je govorio o svom školovanju i životu u Sarajevu, političkim promjenama u Crnoj Gori i političkim kretanjima u zemljama jugoistočnog Balkana, koalicijskim partnerima, proteklim izborima u Crnoj Gori, ali i o predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.

“Znate zašto mislim da je tolika panika u regiji? Zato što je poruka iz Crne Gore da se i nepobjedivi režimi mogu pobijediti. Možda netko u BiH, da ne bude u negativnom kontekstu jer mi nije to namjera, neki Bakir Izetbegović,neki Milorad Dodik, kada vidi što se dogodilo u Crnoj Gori, a zna da je nedodirljiv, možda pomisli da “možda sutra građani BiH odluče promijeniti moju vlast”. Ili u Albaniji, ili na Kosovu. Želi se postaviti teza apokalipske, a ja vam kažem da ovdje nema nikakve apokalipse”, kaže Abazović.

“Ne vjerujem Đukanoviću! Sve što priča, biva suprotno! Njegova politika je doživjela brodolom! Godinama, čak i desetljećima će trajati njegova demontaža. Tko god je s njim surađivao, doživio je ili potpuni krah ili je postao isti! Ulazimo u vlast s prosrpskim strankama i bit će po principima koje sam im ja postavio”, kaže Abazović u gostovanju na Face TV.

Na pitanja Hadžifejzovića zašto ne uđe u vlast sa Đukanovićem i njemu postavi te uvjete i principe, Abazović je odgovorio: “Ako ne bude po mom, i po našim principima, idemo u oporbu.

“Ovo je nečija igra! Prijete mi! Nije me strah! Najopasnija su dva narkokartelska klana koja su međunarodno poznata; Kavački i Škaljarski”, rekao je on.

Na pitanje čiji su klanovi, Abazović je odgovorio da je “jedan državni”.

“Nisam osoban. Zapamtio sam to što je rekao da sam bitanga! Što misli, da je nedodirljiv?! Istrage će voditi do određenih ljudi! Nije me zvao! Milo mora otići s mjesta predsjednika! On misli da može raditi što god hoće samo zato što je Milo Đukanović! Ne mora nam on biti meta, meta je njegov sustav”, rekao je Abazović, navodeći da mu Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije “taktički nije čestitao”.

“Bakir Izetbegović 2016. godine došao Bošnjake uvjeravati da trebaju s Milom! Nitko se ne treba miješati u unutarnja pitanja! Svi su u zajedničkom biznisu! Vučić i Đukanović imaju poslovne veze, oni su najbolji prijatelji! Ako ne bude išlo, tražit ćemo nove modalitete, ni u jednom nema Đukanovića! Stizale su mi poruke koje su naručene. Manja tenzija je u Podgorici nego u Sarajevu! Ljudi se sada osjećaju slobodno! Ovo je bila šok terapija koja se morala dogoditi! Jedini lijek je da odu u oporbu”, rekao je.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.