Do 31.12. platite porez ili ćete platiti kaznu i do 100.000 KM

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Porezna uprava FBiH upozorila je sve porezne obveznike podsjećajući da svi izmire obaveze do kraja godine i tako izbjegnu visoke kazne. Porezna uprava Federacije BiH poziva da svi 31.12.2019. godine podnesu porezne prijave i plate porezne obveze, u skladu sa zakonom.

Podnošenjem poreznih prijava i plaćanjem poreznih obaveza, u skladu sa zakonom, porezni obveznici neće biti izloženi riziku izricanja kazni, i to:
– za neplaćanje poreza na dobit do 100.000,00 KM,
– za nepodnošenje poreznih prijava do 100.000,00 KM,
– za neplaćanje doprinosa do 5.000,00 KM, kao ni riziku
– plaćanja kamate po stopi od 0,04% dnevno, odnosno na godišnjem nivou 14,6%.

Iz Porezne uprave FBiH podsjećaju da su obveznici dužni dobrovoljno prijaviti i plaćati svoje obveze.

“Dobrovoljnim podnošenjem poreznih prijava, u obliku, na mjestu i u rokovima propisanim poreznim zakonima, te plaćanjem poreznih obveza u skladu s važećim propisima vi izvršavate svojuzakonsku dužnost. Porezna uprava želi djelovati preventivno, a ne represivno. Sankcioniranje i kažnjavanje poreznih obveznika nije cilj Porezne uprave Federacije BiH. Cilj Porezne uprave Federacije BiH je da svaki porezni obveznik ispunjava zakonom propisane obveze, da ih dobrovoljno prijavi i plati, da prijavi svakog radnika i da za svaku uslugu izda račun.

Najbolji i najsigurniji način poslovanja je da svoje obveze izvršavate blagovremeno, odnosno da poslujete u skladu s poreznim i drugim važećim propisima. Plaćanjem poreznih obveza dobivate i zadovoljnog radnika koji može ostvariti svoja prava iz mirovinskog i invalidskog osiguranja, zdravstvenog osiguranja i osiguranja za slučaj nezaposlenosti, a zadovoljni radnik daje najbolje rezultate. Porezna uprava Federacije BiH želi biti partner poreznim obveznicima i zahvaljuje se svim poreznim obveznicima koji su uredno izvršavali svoje porezne obaveze, te poziva i ostale porezne obveznike da to blagovremeno čine”, poziva se u priopćenju Porezne uprave FBiH.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.