Čović iz izolacije i u dresu ‘Zrinjskog’ razgovarao s američkim veleposlanikom

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović održao je danas telefonski sastanak s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Ericom Nelsonom.

Čović i Nelson su razgovarali o višestrukim mjerama koje su, prateći preporuke stručnjaka i modele zemalja koje su se prethodno suočile s pandemijom, uvedene kako bi se suzbilo širenje koronavirusa i ekonomske posljedice u BiH.

Dužnosnici su također razgovarali o kapacitetima zdravstvenog sistema, ekonomskim mjerama, pitanjima sigurnosti i stabilnosti, te međunarodnoj suradnji.

Bilo je riječi i o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, pri čemu su sagovornici naglasili da je politička suradnja, posebno u ovom trenutku, ključna.

Dragan Čović je, u ime stanovnika Bosne i Hercegovine i u vlastito ime, izrazio zahvalnost američkom narodu i dužnosnicima koji alokacijom humanitarne pomoći i medicinske opreme doprinose očuvanju života, stabilnosti i prosperiteta BiH, priopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Veleposlanstvo SAD-a u BiH je na svom Twitteru objavila: ” Veleposlanik Nelson danas je razgovarao s predsjedavajućim Doma naroda Parlamenta BiH  Čovićem o odgovoru BiH na pandemiju koronavirusa na izvanrednu situaciju i kako vlade trebaju odgovoriti transparentno i odlučno na krizu te osigurati da se pomoć pravedno raspodijeli svima onima kojima je to potrebno. Sada je očito vrijeme za jedinstvo i suradnju u vladama.”

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.